Geplaatst in Knutselen

Knutselwerkjes van de voorschool bewaren.

Sinds een jaar gaat dochter naar de voorschool. Naast buitenspelen , vindt ze knutselen heel erg leuk op school. Ze komt dus ook geregeld met diverse knutselwerkjes en tekeningen thuis.
Uiteraard moeten die allemaal bewaard blijven van haar, maar na een jaar had ik een doos vol en geen idee meer waar het te laten.

Dus op een dag dat ze op school was, ben ik de werkjes eens uit gaan zoeken. Ze werken op de voorschool steeds met een thema en de werkjes passen dus vaak bij de thema’s.
Nadat ik de werkjes uitgezocht had, heb ik van bijna alles een foto gemaakt en de werkjes weggegooid. Sommige heb ik wel bewaard.

Dochter was in eerste instantie een beetje boos dat ik alles weg had gedaan, maar nu ze heeft gezien wat ik ermee heb gedaan, mag ik het voortaan met al haar schoolwerkjes doen!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Schoolmap

Van ieder Thema op school krijgen ze een blad mee. Daarin staat het thema uitgelegd. Ook staan er vaak versjes/liedjes in die ze leren op school, tips voor (voorlees)boeken die bij het thema passen en knutselideeën.

Deze heb ik allemaal in een map gedaan. De foto’s van de schoolwerkjes heb ik geplakt en in een insteekhoesje gedaan, zodat ze bij de themabladen in de map kunnen. Sommige knutselwerkjes heb ik bewaard en die zitten ook in de map.

Moet alleen nog even samen met dochter op zoek naar een mooie map om alles in te doen, zit nu in een oude saaie zwarte multomap. Straks even naar de Action voor een mooie gekleurde.

Netjes opgeruimd zo

In plaats van een doos vol met knutselwerkjes, heb ik nu alles in 1 map zitten. Netjes opgeruimd en heb ik toch (bijna) alles bewaard. Knutselwerkjes die ze voor moederdag & vaderdag maakt bewaar ik sowieso.

Dochter blij en ik blij haha

Hierna nog een half jaartje voorschool. Dan zal deze map wel ver vol zitten.
Met de knutselwerkjes van de basisschool wil ik straks hetzelfde gaan doen, al denk ik dat dan de foto’s gewoon in haar fotoalbums komen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s